“Perfid şi duplicitar” – Emilia Şercan denunţă manevra operată de Tudorel Toader în cazul Olaru

Emilia Şercan

Jurnalista Emilia Şercan a atras atenţia miercuri, într-un articol în Pressone, că după o luptă de uzură care a durat un an şi opt luni, mai exact 596 zile de blocaj, Universitatea “Al. I. Cuza” (UAIC) din Iaşi, unde domneşte rectorul Tudorel Toader, a fost într-un final constrânsă să emită un verdict în cazul tezei de doctorat a procurorului Codruţ Olaru, membru al Consiliului Superior al Magistraturii, coordonat de acelaşi Tudorel Toader.

Totuşi, deşi a emis verdictul, UAIC continuă să blocheze procedura declanşată de Consiliul Naţional pentru Atestarea Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU).

Redăm mai jos explicaţiile oferite pe Facebook de Emilia Şercan:

Universitatea “Cuza” din Iaşi, condusă de rectorul-profesor-judecător constituţional-ministru-procuror-notar-şi-ce-mai-vrea-el-să-fie Tudorel Toader, a emis – după 596 de zile de tergiversări şi doar sub ameninţarea demiterii lui Tudorel de către Consiliului de Etică şi Management Universitar (CEMU) – un verdict în cazul tezei plagiate a procurorului CSM Codruţ Olaru, teză coordonată de nimeni altul decât de…Tudorel.

Sunt sigură că aţi intuit deja verdictul, deci nu mai trebuie să vă spun care e, dar pot să vă spun cum a fost luat.

Iar acum, luaţi aminte la demonstraţiile de virtuozitate în privinţa integrităţii academice a subordonaţilor lui Tudorel. După ce au fost strânşi cu uşa de CEMU, care l-a ameninţat pe Tudorel că îl demite şi că desfiinţează Universitatea “Cuza” – cea mai veche din ţară -, sunt găsiţi de urgenţă trei profesori care să verifice acuzaţiile de plagiat din teza coordonată de Tudorel, ceea ce 1 an şi opt luni a fost imposibil să se găsească.

Doi profesori spun că teza ESTE plagiată. Un al treilea profesor, de la Facultatea de Drept – unde Tudorel a fost decan între 2004 şi 2016 – spune că doar 6 pagini sunt copiate, deci teza NU E plagiată.

Iar acum intră decisiv în scenă Comisia de Etică a Universităţii “Cuza”. Care, aţi ghicit din nou, nu ia în calcul ce zic cei doi profesori care spun că teza e plagiată, şi dă verdict de neplagiat pe baza colegei lui Tudorel de la Drept.

Ei, doar că lucrurile nu se termină aici. Decizia asta trebuia trimisă la CNATDCU împreună cu o propunere de menţinere sau de retragere a titlului, semnată de Tudorel, astfel încât CNATDCU să poată lua o hotărâre finală în cazul tezei coordonate de…Tudorel. Iar Tudorel nu semnează nimic.

Aşa se face că Comisia de Etică a Universităţii “Cuza” trimite la CNATDCU doar verdictul de neplagiat, nu şi propunerea de menţinere şi retragere a titlului lui Olaru, iar prin manevra asta Tudorel continuă să blocheze un verdict al CNATDCU în cazul tezei coordonate de el însuşi.

Aici ar trebui să scriu final, dar nu e final pentru că Tudorel joacă povestea asta la fel cum şi-a jucat întreg mandatul de ministru al Justiţiei, perfid şi duplicitar. So, to be continued. #doctorinimpostura.

Facebook
Google+
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Abonați-vă la newsletter-ul nostru pentru a fi la curent cu noutățile

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Follow Us

Latest Posts