Ludovic Orban: Alegerile parlamentare anticipate ar putea avea loc în perioada 15 – 30 iunie

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Screen Shot 2020-02-16 at 5.40.50 PM

Premierul interimar Ludovic Orban a declarat duminică seară la B1 TV că cel mai probabil alegerile locale vor fi organizate în a doua jumătate a lunii iunie, iar ce alegerile parlamentare anticipate ar putea avea loc, potrivit primului ministru, în aceeaşi perioadă. Orban nu a putut preciza dacă cele două tipuri de scrutin ar putea fi organizate concomitent, transmite News.ro.

”În ceea ce priveşte alegerile locale este clar că nu pot fi organizate alegeri pe data de 31 şi pe data de 7 pentru că sunt sărbători, Rusalii. Să organizezi înainte de 31 mai, poţi să faci pe 24 mai. E cam devreme pentru că mandatele consiliilor locale şi judeţene expiră la 4 ani după depunerea jurământului, asta înseamnă în a doua parte a lunii iunie, cel mai probabil alegerile locale vor fi fie în 14, fie în 21 iunie, cel târziu 21 iunie” a afirmat Ludovic Orban duminică seară, într-o emisiune la B1 Tv.

Premierul a precizat că organizarea alegerilor anticipatele depinde în mare măsură de viteza cu care se derulează calendarul care să permită din punct de vedere constituţional preşedintelui României să dizolve Parlamentul şi depinde de asemenea de forma finală, a legislaţiei privind organizarea scrutinului.

”PSD-ul o să se repeadă pe OUG-ul privind alegerile (…) Or, aici să aştepţi un verdict al CCR prelungeşte dezbaterea în Parlament. Ei se vor grăbi după opinia mea să modifice. (…) Nu legăm de glie votul de judeţul în care are domiciliul. Şi deranjează, pentru că asta favorizează votul pentru populaţia activă, pentru studenţi” a explicat Orban.

Liderul PNL a spus că alegerile parlamentare anticipate ar putea avea loc în perioada 15 – 30 iunie.

”Se pot face în iunie. Aproximativ în perioada 15 – 30 iunie” a spus Orban.

Întrebat dacă ar urma să fie organizate în acelaşi timp cele două rânduri de alegeri acesta a precizat că trebui consultată o decizie a CCR pe această speță.

El spune că organizarea alegerilor anticipate nu este „o poftă, o ambiţie” a PNL, ci este „în interesul României”.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Abonati-va la newsletter-ul nostru pentru a fi la curent cu coutatile 

Primește cele mai noi știri

Abonează-te acum pentru știri reale

Pentru românii de către români