Cum ar fi putut Gheorghe Dincă să ardă un corp în butoi. Fost director INML: Putea obţine 300 grade maxim, avea nevoie de 5 -6 ore

Gheorghe Dincă

Vladimir Beliş, fost director al Institului Naţional de Medicină Legală, a explicat la Digi24 că un corp poate fi incinerat într-un butoi – aşa cum este cel găsit în curtea lui Gheorghe Dincă – prin prelungirea timpului de ardere la cinci – şase ore.

Beliş a precizat că în crematorii, incinerarea unui corp uman presupune o temperatură 1.400 de grade şi o aparatură cu totul specială.

„La această temperatură ajunge să fie cenuşă.

Aici, într-un butoi, temperatura nu putea ajunge la asemenea înălţime. Singura soluţie ca să se poată ajunge la cenuşă e prelungirea numărului de ore pentru procedura de ardere.

La mijloacele pe care le avea (Gheorghe Dincă – n.r.), putea face 200 – 300 de grade maxim, trebuia prelungit timpul de ardere la cinci – şase ore”, a explicat Vladimir Beliş.

Fostul director al INML s-a întrebat cum a fost posibil ca într-o asemenea situaţie, niciun vecin să nu fi simţit nimic.

Vladimir Beliş a adăugat că abia de ieri a început activitatea serioasă de cercetare: „Până acum au stagnat lucrurile. Orice întârzire poate compromite rezultatul”.

Alexandru Cumpănașu, unchiul Alexandrei, a declarat, vineri seară, că ADN-ul din oasele găsite de la domiciliul lui Gheorghe Dincă și analizate de INML este al fetei. Ministrul Justiției a anunțat familia.

Ulterior, el a spus că va solicita o expertiză internațională a rămășițelor identificate la Caracal. El a susţinut că bijuteriile din argint au fost găsite întregi.

Facebook
Google+
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Abonați-vă la newsletter-ul nostru pentru a fi la curent cu noutățile

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Follow Us

Latest Posts