Continuă “reforma” în PSD: Politician inculpat pentru corupţie, ales şef la Arad cu o largă majoritate

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Screen Shot 2020-02-16 at 5.24.31 PM

Deputatul Dorel Căprar, proaspăt pus sub acuzare de procurorii DNA, a fost ales, vineri, în funcţia de preşedinte al PSD Arad, în urma unei conferinţe extraordinare, în ciuda faptului că liderul interimar al social-democraţilor, Marcel Ciolacu, a cerut amânarea ei.

Astfel, Dorel Căprar a fost ales cu 75 de voturi “pentru” şi 5 “împotrivă”.

„Mulţumesc tuturor colegilor care astăzi, în cadrul Conferinţei Extraordinare a Organizaţiei Judeţene PSD Arad, organizată statutar, m-au onorat cu încrederea lor votându-mă pentru a exercita funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene pentru un nou mandat!”, a precizat Căprar pe pagina sa de Facebook.

Liderul social-democrat a mai transmis că, în cadrul conferinţei, a fost aleasă o nouă echipă de conducere pentru PSD Arad, care „va lupta în următoarele luni pentru a câştiga alegerile locale şi parlamentare, la nivelul judeţului Arad”.

„A fost o conferinţă organizată în conformitate cu solicitările conducerii centrale, cu respectarea Statutului dar mai ales prin voinţa membrilor PSD Arad. Împreună pentru Arad, împreună pentru arădeni!”, a adăugat Căprar.

Una dintre absenţele marcante la conferinţa din Arad a fost Mihai Fifor, fostul ministru PSD de Interne, care a refuzat participarea pe motiv că procesul de alegere a noii conduceri este „viciat în profunzime”.

„Eu nu mă retrag niciodată, cum încearcă unii să împrăştie în oraş, ca fake news. Ar vrea poate unii, dar nu vor avea această satisfacţie! Greu, frate, greu… Greu să faci diferenţa între ‘a te retrage’ dintr-o competiţie şi ‘a refuza’ să participi la o competiţie viciată în profunzimea ei. Treabă de semantică….şi de principii pe care refuz să le încalc. Eu refuz să girez o ‘competiţie’ organizată de unul dintre candidaţi după bunul plac, fără transparenţă, consultare şi cu încălcarea grosolană a statutului şi a oricărei discipline de partid. Dacă se voia competiţie, preşedintele nu mai era ‘preşedinte’ care să impună cu brutalitate votul nestatutar, ci devenea ‘candidat’, care să respecte regulile jocului, ca toată lumea, aşa cum le prevede clar statutul. Iar organizator era, în mod firesc, cel desemnat tot de statut, adică secretarul executiv. În fine…greu să înţelegi ce înseamnă să ai principii, dacă nu le-ai avut toată viaţa”, a scris Fifor pe pagina sa de socializare.

Reamintim că Dorel Căprar, alături de parlamentarii PSD Florin Tripa şi Ioan Chisăliţă, a fost pus sub urmărire penală pentru o serie de infracţiuni de corupţie în dosarul mitei de la vama Nădlac 2, care a debutat furtunos cu percheziţii la sediul social-democraţilor din Arad. În vizorul procurorilor se află alte 12 persoane care lucrează/au lucrat în instituţii publice.

Procurorii DNA prezintă cum se dădea şpagă pentru protecţie sau pentru angajări clientelare în structurile locale ale Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (C.N.A.I.R.). Din cercetări reiese că persoane cu funcţii de conducere acordau “protecţie” la locul de muncă controlorilor de trafic, în schimbul unor sume de bani (între 100 – 500 euro lunar).

Totodată, procurorii au descoperit că angajările în structurile locale ale Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (C.N.A.I.R.) se făceau pe linie de partid şi cu remiterea unor sume de bani. Detalii aici.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Abonati-va la newsletter-ul nostru pentru a fi la curent cu coutatile 

Primește cele mai noi știri

Abonează-te acum pentru știri reale

Pentru românii de către români