Cîţu: Să vă arăt cum fură psd-iştii cu ajutorul legii. Viorica m-a rugat frumos să scriu asta!

Florin Citu

Social-democraţii fură de rup cu ajutorul legii privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice (legea 111/2016), susţine senatorul PNL Florin Cîţu.

Conform liberalului, practic pesediştii din eşalonul de vârf al puterii se folosesc de această lege pentru a-şi planta oameni în conducerea companiilor de stat şi nu oricum, ci pe salarii uriaşe.

Redăm postarea în care senatorul explică mecanismul:

“Viorica m-a rugat frumos să scriu asta!

Să vă arăt cum fura psd-iştii cu ajutorul legii 111/2016.

Cei mai mulţi dintre politicieni au o singură dorinţă când ajung la putere: să-şi planteze imediat oameni în conducerea companiilor de stat. Raţionamentul acestor psd-işti este simplu. În acest mod îşi asigură sponsorizări la partid, locuri de muncă pentru amante şi amanţi şi contracte pentru firmele membrilor şi simpatizanţilor de partid.

Uitaţi cum stau lucrurile, ca să nu mai avem discuţii.

Conform legii 111/2016 există un sistem dualist de conducere al companiilor de stat. Pe lângă cei aproximativ 10 directori executivi şi până la 9 membri în consiliul de administraţie mai apar şi între 9 şi 11 membri în consiliul de supraveghere.

Ca să înţelegeţi despre ce vorbim.

Un preşedinte al unui consiliu de supraveghere pentru o companie de stat medie câştigă, bani în buzunar, 7000 de lei. Asta pentru că participă la o SINGURĂ şedinţa pe lună. Iar un preşedinte al unui consiliul de administraţie, în aceeaşi companie, câştigă în jur de 8000 de lei. Directorul unei astfel de companii poate să câştige lunar în jur de 15000 de lei.

Aceste salarii sunt plătite în companii de stat care oricum sunt verificate în fiecare an de Curtea de Conturi. Altfel spus, indiferent dacă au profit sau pierderi şi datorii de zeci de miliarde lei (situaţie în care se află astăzi majoritatea companiilor de stat) aceste companii, plătesc în interpretarea legii de către PSD, salarii care reprezintă aproape 50% din cheltuieli.

O simplă analiză după numele persoanelor care conduc aceste companii arată că TOŢI sunt oamenii PSD-ului. În acest moment sunt aproximativ 5000 de psd-işti în aceste poziţii. Dar dacă ne uităm la experienţa acestora şi la CV-urile lor, atunci ne dăm seama de dimensiunea dezastrului şi a jafului din banul public.

Adaugaţi aici toate abuzurile pe care statul PSD-ist le-a făcut la adresa acestor companii. De exemplu, confiscarea banilor de investiţii, a provizioanelor şi a dividendelor.

Vreţi exemple concrete?

Cel mai cunoscut exemplu este ce s-a întâmplat la Transelectrica. Nu s-a mai putut muşamaliza.

Ministrul Bădălău l-a numit şef la Transelectrica pe un tip care nu putea să ocupe această funcţie. Nu trebuiau să treacă opt luni ca acest lucru să fie descoperit de câţiva ziarişti.

Aflată sub incidenţă legii 111 Transelectrica are un sistem dualist de conducere. Era datoria consiliului de supraveghere să prevină acest lucru şi a ministrului să reacţioneze imediat.

Dar surpriză. Ministrul a tăcut mâlc. Ministerul nu a dat niciun comunicat de presă referitor la această situaţie. Iar preşedintele consiliului de supraveghere, domnul Cosea, numit de acelaşi domn Bădălău, ne spune că escrocul “era un om bun cu viziune pentru investiţii”. Asta în condiţiile în care escrocul a încasat lunar salariu de aproximativ 30000 de euro lunar deşi nu ar fi trebuit.

Îi sugerez ministrului Bădălău, şi ministerului, să DEMITA URGENT atât consiliul de supraveghere cât şi consiliul de administraţie al Transelectrica şi ceară înapoi toţi banii din indemnizaţii plătiţi membrilor acestor două consilii.

În acelaşi timp ministrul Bădălău are datoria faţă de români şi faţă de acţionari să facă o declaraţie publică în legătură cu situaţia creată la Transelectrica (gândiţi-vă la toate contractele semnate de acest om în ultimele 8 luni, sunt nule).

Acesta este un exemplu clar de cum fura PSD banul public folosindu-se de o lege care ar fi trebuit să protejeze economia de influenţă politică.

Domnule ministru, vă asigur că #NuLuămPrizonieri!

#RomâniiTrebuieSăŞtie #RomâniaFărăPSD

P.S. Lectura obligatorie: Romatsa, Tarom, CFR marfă şi călători etc..”, scrie, pe Facebook, Cîţu.

Facebook
Google+
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Abonați-vă la newsletter-ul nostru pentru a fi la curent cu noutățile

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Follow Us

Latest Posts